Kuva: Eetu Ahanen

KAKSI PITKÄÄ MIESTÄ

Kaksi pitkää miestä on Iiro Ollila ja Hannu Risku. He ovat muusikoita, säveltäjiä ja improteatterin tekijöitä. He halusivat perustaa unen logiikalla toimivan improduon eli improvisaatioon pohjaavan tyylisuunnista vapaan bändin. Yleisön ehdotukset, vapaa assosiaatio ja nyt-hetkeen uppoaminen yhdistettynä molempien upporikkaaseen ja pohjattomaan musiikilliseen osaamiseen saavat aikaan ihmeellisen hengähdyshetken. Silloin yleisö saa mitä se tilaa, mitä se ei huomannut edes tilata ja vielä paljon enemmän: Lauluja, runoja, tarinoita, saundia ja sykettä. Kaksi sydäntä vartaassa. Kaksi pitkää miestä.

Iiro Ollila on säveltäjä, improvisoija ja muusikko. Hän on valmistunut kitaransoiton opettajaksi Helsingin Konservatoriosta vuonna 1997 ja teatteritaiteen maisteriksi TeaK:n musiikkiteatterin koulutusohjelmasta vuonna 2000. Hän on improvisaatioteatteri Stella Polariksen jäsen ja on säveltänyt musiikkia lukuisiin teatteriesityksiin, kuunnelmiin ja tanssiteoksiin. Hän esiintyy huutajana AD-yhtyeessä ja työskentelee taiteellisen työnsä ohella myös koulutettuna hierojana. Hän on opettanut improa mm. Sibelius-Akatemialla, useille harrastajaryhmille ja eri kaupunginteattereissa

Hannu Risku on muusikko, improvisoija ja säveltäjä. Hän on valmistunut pop/jazz-pedagogiksi Stadiasta vuonna 2006 pääsoittimenaan rummut ja lyömäsoittimet. Hän on improvisaatioteatteri Stella Polariksen jäsen ja työskentelee lukuisissa yhtyeissä ja teattereissa (mm. Musiikkiteatteri Kapsäkki, Svenska Teatern, Sound & Fury, Paukkumaissi, Kiikka-Iisakki ja Pauliina Kokkonen ja Veljet). Hän on tehnyt vuosia yhteistyötä slovenialaisen Kolektiv Narobovin kanssa ja esiintynyt lukuisilla kansainvälisillä teatteri- ja improvisaatiofestivaaleilla. Hän on opettanut improa mm. TeaKissa, Nätyllä, useille improryhmille, useissa kaupunginteattereissa ja kansainvälisillä improfestareilla.

kts. keikat

 

 

Lisätiedot: maija@tarnanen.fi

Kaksi pitkää miestä [Official]